Over mij

Nu!
Mijn favoriete instrument is natuurlijk de cello! Maar hiernaast ben ik ook geoefend in het uitvoeren en onderwijzen van;

– Pop en licht klassiek zang
– Musicalproducties
– Piano
– (Bas)gitaar
– Bandinstrumenten en percussie-instrumenten
– Koordirectie
– Jeugdorkesten

Naast het uitvoeren van klassieke muziek in diverse ensembles, met een voorkeur voor oude muziek, werk ik als cellist en zangeres mee aan muziekproducties in verschillende stijlen. Deze variëren van popmuziek, tango, jazz, wereldmuziek, muziektheater tot singer/songwriter. Naast muzikant ben ik arrangeur van koor- en ensemblewerk.

Tot 2014 doceerde ik met veel plezier muziekles in meer dan vijftig klassen in het basisonderwijs en gaf ensemble- en bandcoaching aan kinderen tussen 4-18 jaar. Inmiddels werk ik drie jaar als muziek- en CKV docent in het voortgezet onderwijs. Ik verzorg ook koorlessen voor de Vrije School brugklassen. Op de woensdagmiddag dirigeer ik een strijkers ensemble voor beginnende muzikantjes.

Ook leuk om te weten:
Naast mijn hele grote passie voor muziek en andere kunstdiscipline’s ben ik een echt mensen-mens. In diverse bijbaantjes en bij vrijwilligers organisaties werkte ik als puber al met jonge kinderen, gezinnen en basisscholen. Ik speelde op de middelbare school mee in alle musicals. Vanaf mijn vijftiende wist ik wat ik wilde worden: muziekdocent! Juist op een middelbare school, waar je mijns inziens echt het verschil kan maken. Ik ben vanaf toen gericht lessen en workshops gaan volgen om mezelf klaar te stomen. Na toegelaten te zijn op verschillende conservatoria koos ik voor Rotterdam omdat ik daar veel kon leren over andere muziekstijlen – lekker buiten mijn comfortzone van de klassieke muziek. Na een paar jaar bleef ook de cello trekken en heb ik een tijd hoofdvak cello gestudeerd. Ik miste op deze studie heel erg het sociale aspect en het ‘je kunnen ontwikkelen in de breedte’. Via een paar omwegen heb ik uiteindelijk toch mijn oorspronkelijke studie afgerond met heel veel praktijk-ervaring en muzikale bagage op zak.

Inspiratie
Mijn kamermuziek en cello masterclasses volgde ik bij verschillende grote namen, zoals Marien van Staalen, Tomi Shimon, Nancy Braithwaite, Sergei Istomin, David Rabinovich, Henk Guittart, René Berman, Wilbert Hazelzet en Stefan Metz. Op dit moment volg ik regelmatig inspirerende lessen bij Cassandra Luckhardt. Want je bent immers ook als docent nooit uitgeleerd!