Over mij


Mijn favoriete instrument is natuurlijk de cello! Maar hiernaast ben ik ook geoefend in het uitvoeren en onderwijzen van;

– Pop en licht klassiek zang
– Combinatie zanglessen/akkoordinstrumenten als piano en gitaar
– Musicalproducties
– Piano
– (Bas)gitaar
– Bandinstrumenten en percussie-instrumenten
– Koordirectie
– Jeugdorkesten en – ensembles

Naast het uitvoeren van klassieke muziek in diverse ensembles, met een voorkeur voor oude muziek, werk ik als cellist en zangeres mee aan muziekproducties in verschillende stijlen. Deze variëren van popmuziek, tango, jazz, wereldmuziek, muziektheater tot singer/songwriter. Naast muzikant ben ik arrangeur van koor- en ensemblewerk.

Ik heb een eigen lespraktijk, officieel geregistreerd in 2012. Tot 2014 doceerde ik met veel plezier muziekles in meer dan vijftig klassen in het basisonderwijs en gaf ensemble- en bandcoaching aan kinderen tussen 4-18 jaar. Hierna werkte ik vier jaar als muziek- en CKV docent in het voortgezet onderwijs. Ik verzorgde ook koorlessen voor de Vrije School klassen. Op de vrijdagavond dirigeer ik nu sinds vijf jaar een strijkers ensemble voor beginnende muzikantjes tussen de zes en twaalf jaar: het RJSE, bij de vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest. Ook heb ik verenigings-breed kamermuziekdagen opgezet waarin verschillende bekende professionals uit de muziekwereld serieuze jonge amateurs coachen in allerlei ensembles. Neem een kijkje hier voor meer info!

Ook leuk om te weten:
Naast mijn hele grote passie voor muziek en andere kunstdiscipline’s ben ik een echt mensen-mens. In diverse bijbaantjes en bij vrijwilligers organisaties werkte ik als puber al met jonge kinderen, gezinnen en basisscholen. Vanaf mijn vijftiende wist ik wat ik wilde worden: muziekdocent! Juist op een middelbare school, waar je mijns inziens echt het verschil kan maken. Ik ben vanaf toen gericht lessen en workshops gaan volgen om mezelf klaar te stomen. Na toegelaten te zijn op verschillende conservatoria koos ik voor Rotterdam omdat ik daar veel kon leren over andere muziekstijlen – lekker buiten mijn comfortzone van de klassieke muziek. Na een paar jaar bleef ook de cello trekken en heb ik een tijd hoofdvak cello gestudeerd. Ik miste op deze studie heel erg het sociale aspect en het ‘je kunnen ontwikkelen in de breedte’. Via een paar omwegen heb ik uiteindelijk toch mijn oorspronkelijke studie afgerond met een mooi cijfer, heel veel praktijk-ervaring en muzikale bagage op zak.

Verrassing!
Mijn ervaring met alle inspirerende muzikanten, collega’s en leerlingen heeft er na jaren fulltime werken in het onderwijs voor gezorgd dat ik in 2019 ben aangenomen op de Early Music afdeling op het Koninklijk conservatorium in Den Haag en ik studeer nu mijn laatste jaar van de studie barokcello!

Inspiratie
Mijn kamermuziek en cello masterclasses volgde ik bij verschillende grote namen, zoals Michael Chance, Catherine Manson, Marien van Staalen, Tomi Shimon, Nancy Braithwaite, David Rabinovich, Henk Guittart, René Berman, Wilbert Hazelzet en Stefan Metz. Ik werkte vijf jaar met cello- en gambadocent  Cassandra Luckhardt. Ik studeer nu bij Lucia Swarts.