Apollo Zomeracademie

1504944_10151858346698861_1174999129_n

Al jaren geleden…toen ik een klein, zelfstandig wonend studentje was in de Grote Stad Rotterdam, ging ik in de zomer voor het eerst in mijn eentje naar een Zomercursus. Zo één waar je je een week lang compleet onder dompelt in muziek. Alleen maar ensembleles en masterclasses, lezingen, concerten een traan en een lach en meestal véél drank, véél diepzinnige gesprekken en weinig slaap.
Ik durfde nooit te auditeren dus het was voor mij allemaal best wel een ding, maar het is al met al toen toch gelukt om voor te spelen in Lelystad. Ik weet niet hoe ik er gekomen ben en wat ik precies heb zitten doen maar: ik was geplaatst.
Natuurlijk had ik een heerlijke week waarin ik heel veel, inmiddels dierbare, vrienden voor het eerst ontmoette. Ook bleek de muziekwereld wederom heel klein want iedereen bleek elkaar weer via via te kennen.

Om een lang verhaal kort te maken: dit jaar poogde ik voor de tiende keer plezier te maken en ik ben geslaagd! Zo hebben wij bijvoorbeeld Beethovens’ Tweede Symfonie uitgevoerd en mocht ik de celli aanvoeren!

Zoek jij voor volgende zomer nog een muzikale bezigheid en ben je (gevorderde) amateur of misschien wel semi-professioneel muzikant? Voor iedereen is plek! Ik zoek vooral strijkers om zelf mee te kunnen musiceren, natuurlijk.

Apollo heeft me gemaakt tot wie ik ben: de docenten hebben me aangespoord en zelfvertrouwen gegeven en ik leerde steeds meer over mijn eigen kracht. Topweek!

Geplaatst in: Blog